Ministar vanjskih poslova Republike Hrvatske Tonino Picula primio 26. lipnja 2003. počasnog konzula Republike Hrvatske...

Ministar vanjskih poslova Republike Hrvatske Tonino Picula primio 26. lipnja 2003. počasnog konzula Republike Hrvatske u Republici Koreji, g. Myun-kwan Hyuna.

Na početku razgovora ministar Picula je detaljno informirao svog sugovornika o trenutačnoj političkoj i gospodarskoj situaciji u Republici Hrvatskoj, naporima koji se ulažu za što brže priključivanje EU, kao i promjenama u zakonodavstvu koje će olakšati privlačenje stranog kapitala u Republiku Hrvatsku.

G. Myun-kwan Hyun i ministar Picula složili su se da je potrebno uložiti dodatne napore za poboljšanje bilateralne suradnje, posebice na gospodarskom i kulturnom, ali i na ostalim područjima između Republike Hrvatske i Republike Koreje. U svrhu toga, predloženo je osnivanje Mješovitog poslovnog vijeća na razini gospodarskih komora dviju zemalja, kao i potpisivanje Memoranduma o razumijevanju između dva Ministarstva za malo i srednje poduzetništvo. Povezivanje hrvatskih i korejskih poslovnih ljudi omogućit će bolju gospodarsku suradnju na obostranu korist. G. Hyun se posebno zanimao za hrvatska iskustva na području turizma i brodogradnje, kao moguća područja na kojima dvije zemlje mogu najviše surađivati.



Priopćenja