Ministar Picula primio je predstavnike Hrvata iz Crne Gore

Ministar vanjskih poslova Republike Hrvatske Tonino Picula primio je 16. srpnja 2003. predstavnike Hrvata iz Crne Gore, predsjednika Hrvatskog građanskog društva Crne Gore Tripa Schuberta, predsjednika Hrvatske građanske inicijative Dalibora Burića i predsjednika Hrvatskog kulturnog društva "Napredak" Silvija Markovića.

Predstavnici Hrvata iz Crne Gore upoznali su ministra Piculu s trenutnom društvenom i političkom situacijom te položajem Hrvata u Crnoj Gori, istaknuvši djelatnost kulturnih društava i političko organiziranje Hrvata, ali i nezadovoljstvo sporim donošenjem Zakona o zaštiti manjina i odgađanjem popisa stanovništva. Predstavnici Hrvata iz Crne Gore zamolili su ministra Piculu za potporu pri realizaciji utvrđenih projekata, naglasivši da je u svim segmentima njihova života od najveće važnosti potpora Republike Hrvatske.

Ministar Picula je iskazao zadovoljstvo činjenicom da su Hrvati iz Crne Gore dokazali da su važan čimbenik crnogorske države i društva te da je potrebno iznaći način kako bi se poboljšala komunikacija s matičnom državom. Ministar Picula je naglasio da će se osobno zalagati za prvenstveno gospodarsku suradnju i zaključio da je budući razvoj odnosa između Republike Hrvatske i Republike Crne Gore nemoguć bez Hrvata iz Crne Gore.



Priopćenja