Ministar Jandroković susreo se u Jeruzalemu s izraelskim ministrom industrije, trgovine i rada Biynaminom Fuadom Ben-Eliezerom

S obzirom na odlične političke odnose između dviju država, sugovornici su se složili kako postoji prostor za jačanje gospodarske suradnje između Hrvatske i Izraela

S obzirom na odlične političke odnose između dviju država, sugovornici su se složili kako postoji prostor za jačanje gospodarske suradnje između Hrvatske i Izraela. U tome ohrabruju i pokazatelji o kontinuiranom rastu vanjskotrgovinske razmjene, koja je u 2009. godini dosegla 48 milijuna USD.

Ministar Jandroković izrazio je zadovoljstvo što će se tijekom njegovog službenog posjeta Državi Izrael potpisati upravo dva gospodarska ugovora - Ugovor između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Države Izrael o dopunama Ugovora o trgovini i gospodarskoj suradnji te Ugovor između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Države Izrael o međusobnoj pomoći i carinskim pitanjima.

Ministar Jandroković uručio je sugovorniku nedavno objavljenu publikaciju Agencije za promicanje izvoza i ulaganja - Katalog projekata investicijskih inicijativa, s detaljnim popisom mogućnosti ulaganja u Republiku Hrvatsku. S tim u svezi bilo je riječi o potrebi organiziranja gospodarskog foruma na kojem bi se predstavili gospodarski potencijali Hrvatske i Izraela i na taj način odlični politički odnosi iskoristili kao poticaj bolje gospodarske suradnje.



Priopćenja