Ministar Grlić Radman u radnom posjetu Republici Čile

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman radni posjet Republici Čile započet će u Santiagu u hrvatskom klubu „Estadio Croata“ gdje će uručiti hrvatska državljanstva.
Potom će održati sastanak s ministrom vanjskih poslova Albertom van Klaverenom, te posjetiti Nacionalni kongres Čilea. Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Čileu, ministar će s dekanom Raúlom Villarroelom Sotom potpisati Memorandum o otvaranju lektorata hrvatskog jezika. Održat će i predavanje članovima Čileanskog vijeća za međunarodne odnose na temu integracija Hrvatske u Europsku uniju.
 
U Punta Arenasu ministar Grlić Radman susret će se s hrvatskom zajednicom u „Hrvatskom Klubu“ gdje će otvoriti Konzulat Republike Hrvatske u Republici Čile na čelu s počasnim konzulom, te uručiti hrvatska državljanstva. U okviru boravka, ministar će se susresti s gradonačelnikom Punta Arenasa Claudiom Radonichem.
U Antofagasti ministar će se susresti s hrvatskom zajednicom u hrvatskom i sportskom klubu, te potom također uručiti hrvatska državljanstva.

Najave