Ministar Grlić Radman u posjetu Sjedinjenim Američkim Državama

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman boravit će od 19. do 25. rujna 2021. godine u posjetu Sjedinjenim Američkim Državama.

Po dolasku u New York u nedjelju, 19. rujna 2021. godine, ministar će sudjelovati na svetoj misi u župi sv. Ćirila i Metoda te se susresti s hrvatskom zajednicom, a od 20. do 23. rujna 2021. godine sudjelovat će na 76. zasjedanju Opće skupštine Ujedinjenih naroda.

Tijekom boravka u New Yorku ministar će, osim na otvaranju zasjedanja, prisustvovati sastancima o osiguravanju poštivanja međunarodnog humanitarnog prava, aktualnim izazovima vezanim uz demokraciju, važnosti multilateralnog pristupa pri rješavanju aktualnih svjetskih problema te situaciji u Afganistanu.

Ministar Grlić Radman sudjelovat će i na sastanku ministara vanjskih poslova država članica Europske unije, s fokusom na situaciju u Afganistanu.

Na marginama zasjedanja Opće Skupštine, ministar će održati niz bilateralnih sastanaka s kolegama iz Europe i svijeta.

Potom će boraviti u posjetu Pittsburghu, 23. rujna 2021. godine, gdje će se susresti s predstavnicima Hrvatske bratske zajednice.

Ministar Grlić Radman završit će posjet Sjedinjenim Američkim Državama posjetom Chicagu, 24. rujna 2021. godine, gdje će se susresti s predstavnicima gradskih vlasti te hrvatske zajednice, kao i posjetiti sveučilište Notre Dame u Indiani.



Najave