Ministar Grlić Radman sastao se s predsjednikom parlamentarne skupine Sjeverni Jadran parlamenta Savezne Republike Njemačke Oliverom Luksicem

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman sastao se u četvrtak, 19. rujna 2019. godine, s predsjednikom parlamentarne skupine Sjeverni Jadran parlamenta Savezne Republike Njemačke...

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman sastao se u četvrtak, 19. rujna 2019. godine, s predsjednikom parlamentarne skupine Sjeverni Jadran parlamenta Savezne Republike Njemačke Oliverom Luksicem i izaslanstvom.

Ministar Grlić Radman i predsjednik parlamentarne skupine Sjeverni Jadran parlamenta Savezne Republike Njemačke Oliver Luksic izrazili su zadovoljstvo odličnim političkim odnosima Hrvatske i Njemačke te ukupnom bilateralnom suradnjom u okviru Europske unije i NATO-a, naglasivši pritom potrebu snažnijeg gospodarskog povezivanja i daljnjeg jačanja trgovinske razmjene.

Ministar Grlić Radman izvijestio je sugovornike o pripremama za pristupanje Hrvatske Schengenu, kao i za hrvatsko predsjedanje Vijećem EU-a u prvoj polovici 2020. godine, osvrnuvši se pritom na ciljeve i prioritete predsjedanja: gospodarski rast i ravnomjerni razvoj svih država članica EU-a, prometnu, energetsku i digitalnu povezanost, unutarnju i vanjsku sigurnost te globalnu ulogu Europske unije.

U okviru razgovora o aktualnim europskim temama, sugovornici su raspravljali o proširenju Europske unije, situaciji na Zapadnom Balkanu, kao i o Višegodišnjem financijskom okviru EU-a za razdoblje 2021.-2027. godine.



Priopćenja