Ministar Grlić Radman i zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Čović o uspostavi vlasti u BiH, bilateralnim odnosima, EU i NATO integracijama

Ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske dr. Gordan Grlić Radman primio je 20. rujna 2019. godine zamjenika predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednika HDZ-a BiH...

Ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske dr. Gordan Grlić Radman primio je 20. rujna 2019. godine zamjenika predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednika HDZ-a BiH dr. Dragana Čovića.

Prilikom susreta spomenuta je trenutna politička situacija u BiH, daljnje učvršćivanje bilateralnih odnosa između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine te vanjskopolitički ciljevi pridruživanja Europskoj uniji i NATO-u.

Dr. Čović je istaknuo kako su izgradnja napretka i stabilnosti kroz ravnopravnost, dijalog i kompromis jedini put prema ostvarivanju prosperitetne budućnosti BiH.

Ističući zalaganje za razvijenu i europsku BiH, ministar Grlić Radman naglasio je kako će se Republika Hrvatska nastaviti zauzimati za euroatlantske integracije Bosne i Hercegovine, kao i i za stabilnost i prosperitet susjedne države. Poštivanje europskih vrijednosti uključuje i jednakopravnost hrvatskog naroda s druga dva naroda u BiH, kao i legitimnu zastupljenost svih triju konstitutivnih naroda.

Izraženo je zadovoljstvo prijateljskim odnosima između dviju država i suradnjom u provedbi zajedničkih ciljeva.



Priopćenja