Ministar Grlić Radman s banjolučkim biskupom Franjom Komaricom

  • Slika
Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman susreo se  danas, 14. rujna 2023. godine, s banjolučkim biskupom Franjom Komaricom. Teme ovog susreta bile su podrška Republike Hrvatske Hrvatima u BiH, čuvanje hrvatskog nacionalnog i kulturnog identiteta, kao i europski put Bosne i Hercegovine.

Susret ministra Grlića Radmana i biskupa Komarice nastavak je odlične suradnje Ministarstva vanjskih i europskih poslova s Banjolučkom biskupijom, te slijedom toga i potpore Republike Hrvatske kako bi se potaknuo trend povratka Hrvata koji su napustili područje Banjolučke biskupije tijekom Domovinskog rata. Republika Hrvatska nastavlja pružati financijsku pomoć svim Hrvatima Bosne i Hercegovine, ulagati u prometnu i obrazovnu infrastrukturu, vjerske i kulturne objekte. Također, ministar Grlić Radman ukazao je na snažnu hrvatsku podršku Bosni i Hercegovini na njezinom euroatlanskom putu, s ciljem da još ove godine započne pregovore s Europskom unijom.

Biskup Franjo Komarica je na kraju sastanka zahvalio ministru Grlić Radmanu na njegovom zalaganju za Hrvate u Bosni i Hercegovini, i naglasio kako je položaj Hrvata u Bosni i Hercegovini bitan za njezinu sigurnost, stabilnost i funkcioniranje, kao i za prijateljski odnos s Republikom Hrvatskom.

Priopćenja