Ministar Grlić Radman na 78. zasjedanju Opće skupštine Ujedinjenih naroda


Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman boravit će od 18. do 23. rujna 2023. godine u New Yorku, gdje će sudjelovati na 78. zasjedanju Opće skupštine Ujedinjenih naroda.

Ministar će u New Yorku, osim na otvaranju zasjedanja, sudjelovati i na sastancima Svjetskog gospodarskog foruma, neformalnom sastanku ministara vanjskih poslova država članica Europske unije, kao i ministarskom sastanku za Summit budućnosti. Ministar će, također, predsjedati sjednicom Komisije za izgradnju mira, a na inicijativu Hrvatske, održat će se i sastanak u formatu Kvadrilaterale s grčkim, rumunjskim i bugarskim ministrima. Sudjelovat će i na sastancima Američko-jadranske povelje (A5), Vijeća za regionalnu suradnju (RCC), Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP) i Srednjoeuropske inicijative (SEI).

Na margini zasjedanja, ministar će održati niz bilateralnih sastanaka s kolegama iz Europe i svijeta te će se susresti s predstavnicima hrvatske zajednice u SAD-u.

Uoči početka zasjedanja Opće skupštine, ministar će posjetiti Seattle i Los Angeles 15. i 16. rujna 2023. godine, gdje će se održati sastanke s hrvatskom poslovnom zajednicom i lokalnim dužnosnicima.

Najave