Ministar Gordan Jandroković susreo se u ponedjeljak, 30. kolovoza 2010. godine na marginama Strateškog Foruma na Bledu, u Republici Sloveniji, s ministrom obrane Kanade Peterom MacKayem

Ministar Jandroković je izrazio zadovoljstvo intenzitetom susreta dužnosnika Hrvatske i Kanade, čime se pridonosi daljnjem jačanju i učvršćivanju prijateljskih i partnerskih odnosa dviju zemalja

Ministar Jandroković je izrazio zadovoljstvo intenzitetom susreta dužnosnika Hrvatske i Kanade, čime se pridonosi daljnjem jačanju i učvršćivanju prijateljskih i partnerskih odnosa dviju zemalja. Posebno se osvrnuo na nedavni službeni posjet premijera Stephena Harpera Republici Hrvatskoj.

Sugovornici su razgovarali i o misiji ISAF u Afganistanu, te područjima u obrani u kojima je moguće intenzivirati međusobnu suradnju. Bilo je riječi i o gospodarskoj suradnji, pri čemu je ministar Jandroković naveo neke od mogućih velikih projekata otvorenih za inozemne investicije.

Tijekom sastanka bilo je govora i o stanju u jugoistočnoj Europi, pri čemu je ministar Jandroković istaknuo kako je članstvo Republike Hrvatske u NATO savezu pozitivna poruka cijeloj regiji, napomenuvši snažnu hrvatsku potporu euroatlantskim aspiracijama susjednih zemalja.



Priopćenja