Državni tajnik Andrej Plenković održao je s predstavnicima ministarstava i EU koordinatorima sastanak vezan za daljnji tijek pristupnih pregovora RH za punopravno članstvo u Europskoj uniji, te za Komunikacijsku strategiju

Sastanak je održan nastavno na otvaranje preostala tri pregovaračka poglavlja, te napredak ostvaren na prošlomjesečnoj Međuvladinoj konferenciji o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji

Sastanak je održan nastavno na otvaranje preostala tri pregovaračka poglavlja, te napredak ostvaren na prošlomjesečnoj Međuvladinoj konferenciji o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji na kojoj su privremeno zatvorena još dva poglavlja, čime je označena prekretnica u hrvatskom pregovaračkom procesu.

Državni tajnik Plenković kazao je kako se početkom studenoga očekuje Izvješće Europske komisije o napretku Republike Hrvatske za koje vjerujemo da će na pravi način odražavati postignuća u posljednjem razdoblju u kojem je Hrvatska uložila napore u reformske aktivnosti i učinila napredak u pristupnim pregovorima za članstvo u Uniji.

Državni tajnici različitih ministarstava i EU koordinatori ovom su prigodom dogovorili uobičajenu izradu daljnjih materijala vezanih za obveze ispunjene slijedom procesa pregovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji. Također je najavljen sastanak vezan za politički dijalog s predstavnicima Uprave za proširenje Europske komisije predviđen za listopad ove godine, kao i sastanak Odbora za stabilizaciju i pridruživanje kojim će Republika Hrvatska predsjedati u prosincu 2010. godine.



Priopćenja