Ministar Gordan Jandroković primio je u oproštajni posjet veleposlanika Crne Gore u Republici Hrvatskoj Branka Lukovca

Sugovornici su izrazili zadovoljstvo vrlo dobrim bilateralnim odnosima između dviju zemalja, istaknuvši kako je to potvrđeno nizom međudržavnih posjeta na visokoj razini

Sugovornici su izrazili zadovoljstvo vrlo dobrim bilateralnim odnosima između dviju zemalja, istaknuvši kako je to potvrđeno nizom međudržavnih posjeta na visokoj razini.

Na sastanku je bilo govora i o mogućnostima suradnje u području gospodarstva, kao i svim drugim projektima od obostranog interesa. Kao potvrdu dosadašnjeg uspješnog razvoja međusobne gospodarske suradnje sugovornici su istaknuli ovotjedni odabir hrvatskog građevinskog konzorcija za izgradnju autoceste u Crnoj Gori.

Veleposlanik Lukovac pohvalio je dosadašnji napredak Republike Hrvatske u procesima pristupanja euroatlantskim integracijama. Ministar Jandroković ponovno je pritom istaknuo spremnost Hrvatske da pomogne Crnoj Gori na putu prema Europskoj uniji, kao i NATO-u podsjetivši kako je jasna potpora u tom smjeru dana prošlogodišnjom potporom Hrvatske da se Crna Gora priključi Američko-jadranskoj povelji.

Ministar Jandroković na kraju je istaknuo kako dvije zemlje, dogovorom o rješavanju graničnog pitanja pred Međunarodnim sudom pravde u Den Haagu, pružaju primjer europskog rješavanja otvorenih bilateralnih pitanja, na temelju međunarodnog prava.



Priopćenja