Ministar dr. Žužul sudjelovao na Ministarskom sastanku Euro-atlantskog partnerskog vijeća

Ministar vanjskih poslova dr. Miomir Žužul sudjelovao je danas 9. prosinca 2004. u Bruxellesu u radu Ministarskog sastanka Euro-atlantskog partnerskog vijeća NATO-a

Ministar dr. Miomir Žužul je u govoru istaknuo kako je Hrvatska vitalno zainteresirana za stabilnost jugoistočne Europe koja dugoročnu stabilnost može postići upravo euro-atlantskim integracijama. U tom cilju potrebno je zadovoljiti određene političke uvjete i kriterije, što Hrvatska dosljedno ispunjava. Hrvatska će aktivnom regionalnom politikom pružiti pomoć državama regije u nastojanjima da se približe euro-atlantskim integracijama.

Ministar dr. Miomir Žužul zahvalio je Glavnom tajniku NATO-a Schefferu za potporu koju pruža aspirantima na članstvo u Savezu, a američkom Državnom tajniku Powellu za njegov snažan angažman u Američko-jadranskoj povelji.

Nakon rasprave o budućnosti regije ministri su primili na znanje Izvješće predsjedavajućeg o Euro-atlantskom partnerstvu nakon istanbulskog Summita, u kojem se daje potpora državama Akcijskog plana za članstvo, Hrvatskoj, Albaniji i Makedoniji, na putu pridruživanja NATO-u.



Priopćenja