Ministar dr. Žužul primio je g. Pabla Garciu-Berdoya dužnosnika španjolskog MVP-a

Ministar vanjskih poslova Republike Hrvatske dr. Miomir Žužul primio je 1. travnja 2004. u Zagrebu generalnog direktora za Europu u Ministarstvu vanjskih poslova Kraljevine Španjolske Pabla Garciu-Berdoya koji se nalazi u radnom posjetu Ministarstvu vanjskih poslova Republike Hrvatske u sklopu redovitih bilateralnih konzultacija s hrvatskim dužnosnicima

Na razgovorima je još jednom potvrđena puna spremnost Kraljevine Španjolske za pomoć Republici Hrvatskoj u njenom procesu približavanja Europskoj uniji i NATO-u te je zaključeno da već postojeću vrlo dobru suradnju treba podići na višu razinu, primjerenu zemljama koje pripadaju europskoj obitelji.

Tijekom radnih konzultacija koje je sa hrvatske strane vodio pomoćnik ministra vanjskih poslova za I. političku upravu Neven Madey razmotreno je stanje bilateralnih odnosa, u kojima, zaključeno je, nema otvorenih pitanja. Španjolska i Hrvatska radit će na daljnjem poboljšanju međusobnih odnosa, između ostaloga i putem posjeta državnih dužnosnika, redovitim konzultacijama na radnoj razini, kao i suradnjom u multilateralnim misijama. Tijekom konzultacija bilo je govora i o aktualnom stanju u regiji, te o razvoju događaja unutar Europske unije, uključujući i proces donošenja novog europskog Ustava.

Priopćenja