Ministar dr. Miomir Žužul primio je novoimenovanog veleposlanika Velike Britanije

Ministar vanjskih poslova dr. Miomir Žužul primio je u Ministarstvu vanjskih poslova u Zagrebu, 2. travnja 2004., Sir Johna Ramsdena novoimenovanog veleposlanika Velike Britanije u Republici Hrvatskoj koji mu je predao kopije vjerodajnica.

Ministar dr. Žužul iskazao je dobrodošlicu Sir Johnu Ramsdenu i istaknuo činjenicu da je dolazak britanskog veleposlanika u sadašnjem trenutku od posebne važnosti za Republiku Hrvatsku obzirom na predstojeći slijed hrvatskog približavanja Europskoj uniji i Sjevernoatlantskom savezu. Dr. Miomir Žužul je također rekao kako dolazi razdoblje koje Republici Hrvatskoj i Velikoj Britaniji nudi brojne mogućnosti u ostvarivanju bliže i intenzivnije bilateralnu suradnje.

Veleposlanik Ramsden je iskazao zadovoljstvo dolaskom na dužnost u Republiku Hrvatsku te naglasio da Velika Britanija pozdravlja i prepoznaje pozitivne rezultate koje je Republika Hrvatska postigla u području zaštite manjina i povratka izbjeglica te je naglasio važnost suradnje s Međunarodnim tribunalom u Haagu. Veleposlanik Sir John Ramsden je rekao da je Velika Britanija kao zemlja članica izrazito sklona daljnjem proširenju Europske unije i NATO-a.

Priopćenja