Ministar dr. Miomir Žužul sudjelovao u prezentaciji projekta

Ministar vanjskih poslova dr. Miomir Žužul sudjelovao je danas 9. studenoga 2004. u nizu multilateralnih aktivnosti u sjedištu međunarodnih organizacija koje su u sustavu Ujedinjenih naroda sa sjedištem u Beču

Ministar dr. Žužul je uz Generalnog direktora Organizacije Ujedinjenih naroda za industrijski razvitak (UNIDO) sudjelovao u prezentaciji novoga projekta u Republici Hrvatskoj pod nazivom "Korporativna društvena odgovornost" . Prezentaciji je uz ministra i Generalnog direktora UNIDO-a nazočilo i osamnaest veleposlanika i predstavnika stalnih misija država Srednje i Istočne Europe te potencijalnih donatora (Velika Britanije, Danske, Italije, Japana i Austrije) kao i predstavnika Ureda Europske unije u Beču i Programa za razvitak Ujedinjenih naroda iz Zagreba. Inicijalna sredstva za projekt u iznosu od 140.000 američkih dolara izdvojio je UNIDO, a trajanje projekta predviđeno je za razdoblje od 15 mjeseci.

Korporativna društvena odgovornost potpuno je novi pristup velikih kompanija, a i malih i srednjih poduzeća, pitanju zaštite okoliša, socijalnih odnosa i financijskih pokazatelja uspješnosti poslovanja, posebice u izvoznim poslovima. Na temelju "pilot faze" u Hrvatskoj, UNIDO namjerava taj projekt razviti u model za regiju. Očekuje se potpora država Europske unije koje na tom području već imaju iskustva (Velika Britanija ima ministra za Korporativnu društvenu odgovornost), jer i Europska unija tom pitanju pridaje posebnu pozornost te je sljedeću godinu proglasila "Godinom korporativne društvene odgovornosti".

Ministar dr. Žužul je istaknuo potrebu da regionalna suradnja dobije konkretan sadržaj, s precizno određenim aktivnostima i ciljevima na pojedinim područjima za što bi taj projekt bio primjeren.



Priopćenja