Ministar dr. Miomir Žužul održat će predavanje na Pravnom fakultetu u Zagrebu u povodu Dana Ujedinjenih naroda

Ministar vanjskih poslova dr. Miomir Žužul održat će sutra, u srijedu, 20. listopada 2004. u 12.00 sati predavanje na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u povodu Dana Ujedinjenih naroda, 59. obljetnice, koja se obilježava 24. listopada

Dr. Miomir Žužul imat će izlaganje pod naslovom "Hrvatska i Ujedinjeni narodi" u okviru Otvorenih dana Ujedinjenih naroda koji se održavaju u organizaciji Ministarstva vanjskih poslova i agencija Ujedinjenih naroda u Hrvatskoj i u dogovoru s Pravnim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu.

U suorganizaciji Ministarstva vanjskih poslova i agencija Ujedinjenih naroda sa sjedištem u Republici Hrvatskoj, u četvrtak 21. listopada 2004. u 12.00 sati u Novinarskom domu u Zagrebu održat će se okrugli stol "Organizacija Ujedinjenih naroda u sustavu globalne politike i uloga Republike Hrvatske u Ujedinjenim narodima u 21. stoljeću". U radu okruglog stola sudjelovat će Hido Biščević, državni tajnik za politička pitanja u Ministarstvu vanjskih poslova.

Ujedinjeni narodi, utemeljeni prije pedeset i devet godina, središnja su međunarodna organizacija koja ima suštinski značaj i ulogu u suvremenim međunarodnim odnosima. U sustavu Ujedinjenih naroda djeluje više od trideset programa i fondova te niz specijaliziranih organizacija i agencija. Ujedinjeni narodi su nezaobilazno stjecište međunarodne multilateralne suradnje za traženje najboljih rješenja globalnih problema današnjice. Od primitka u članstvo Ujedinjenih naroda 1992. godine Republika Hrvatska je postala aktivnom sudionicom u rješavanju međunarodnih političkih, ekonomskih i socijalnih pitanja današnjeg svijeta.



Priopćenja