Ministar dr. Miomir Žužul primio je danas u oproštajni posjet veleposlanika Ruske Federacije

Ministar vanjskih poslova Republike Hrvatske dr. Miomir Žužul primio je danas u oproštajni posjet dosadašnjeg veleposlanika Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj Nj. E. dr. Eduarda Leonidoviča Kuzmina.

Ruski je veleposlanik izrazio zadovoljstvo što je imao priliku surađivati s dužnosnicima i djelatnicima Ministarstva vanjskih poslova te zahvalio na časti što ga je pred odlazak s dužnosti osobno primio ministar dr. Žužul.

Ministar vanjskih poslova je istaknuo visoko profesionalno i odgovorno obavljanje veleposlaničke dužnosti dr. Kuzmina u Hrvatskoj i njegov značajan doprinos uspostavljanju i intenziviranju hrvatsko-ruskih odnosa. Govoreći o nastavljanju zacrtanog puta u odnosima Republike Hrvatske s Ruskom Federacijom, dr. Žužul je istaknuo kako to najbolje dokazuju plodni bilateralni susreti hrvatskih i ruskih dužnosnika tijekom prosinca prošle godine u Moskvi kao i današnji posjet pomoćnika ministra vanjskih poslova Ruske Federacije gospodina Sergeja Razova Republici Hrvatskoj, kojom prigodom se susreo s najvišim hrvatskim dužnosnicima.

Na kraju susreta ministar dr. Žužul predao je veleposlaniku dr. Kuzminu poklon, umjetničku sliku, kao znak sjećanja na njegov rad i boravak u Zagrebu.




Priopćenja