Kineski ministar vanjskih poslova Li Zhaoxing primio je 24. lipnja 2004. zamjenika ministra...

Ministar vanjskih poslova g. Tonino Picula pozdravio je večeras sudionike i goste međunarodne konferencije “European Domestic Election Observer Forum – Strengthening Domestic Election Observation in the European Region” koja se od 25. do 29.lipnja 2003. održava u Zagrebu.

Konferencija se održava u organizaciji Ureda za demokratske institucije i ljudska prava Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS-ODIHR), GONG-a i NEEDS (Network of Europeans for Electoral and Democracy Support) uz potporu Europske Komisije uz sudjelovanje eksperata i predstavnika za promatranje izbora iz dvadesetak zemalja Europe, Azije, Afrike, Sjeverne i Južne Amerike.

Na domjenku u povodu međunarodne konferencije ministar Picula je izrazio zahvalnost organizatorima ove konferencije na njihovim naporima na izgrađivanju standarda promatranja i provođenja demokratskih izbora, a GONG-u je čestitao na prestižnoj nagradi Hrvatskog sabora - “Zlatni grb” dodijeljenoj ovoj udruzi za poseban doprinos razvoju parlamentarizma, demokracije i ljudskih prava u Republici Hrvatskoj.



Priopćenja