g. Hido Biščević, državni tajnik u MVP RH sastao se s visokim predst. za BiH Lordom Paddy Ashdownom

Državni tajnik u Ministarstvu vanjskih poslova Republike Hrvatske g. Hido Biščević sastao se danas s visokim predstavnikom za Bosnu i Hercegovinu Lordom Paddy Ashdownom, koji je u posjetu Vladi Republike Hrvatske.

Svrha posjeta Lorda Ashdowna je uspostava odnosa s novom hrvatskom Vladom koja nastavlja važnu ulogu u provedbi Daytonskog sporazuma i osiguranja stabilnog i demokratskog susjedstva s Bosnom i Hercegovinom.

Državni tajnik Biščević upoznao je visokog predstavnika Ashdowna s novom dinamikom kojom će hrvatska Vlada nastaviti provoditi strategiju približavanja euro-atlantskim integracijama i unapređenja dobrosusjedskih odnosa u ovom dijelu Europe.

Lord Ashdown je izvijestio o svojim aktivnostima na civilnoj provedbi Daytonskog sporazuma koje su usmjerene izgradnji potpune samoodrživosti Bosne i Hercegovine i euro-atlantskim integracijama. Između ostaloga, Ashdown je izvijestio o naporima koje Ured visokog predstavnika za Bosnu i Hercegovinu poduzima u postupku usvajanja novog Statuta grada Mostara.



Priopćenja