Državni tajnik u MVP RH Hido Biščević primio je veleposlanika SiCG u Zagrebu Milana Simurdića

Državni tajnik u Ministarstvu vanjskih poslova Republike Hrvatske Hido Biščević primio je 21. siječnja 2004. godine veleposlanika Srbije i Crne Gore u Zagrebu Milana Simurdića.

U razgovoru je obostrano istaknuta potreba daljnjeg zadržavanja pozitivne dinamike dosadašnje razine odnosa, s posebnim naglaskom na potrebi rješavanja preostalih otvorenih pitanja, kao što je ubrzano rješenje problema nestalih osoba, nastavak rada Komisije za granice, potpisivanje Sporazuma o readmisiji od strane Srbije i Crne Gore kao i pitanja viznog sustava.

Državni tajnik Biščević je izvijestio sugovornika o najnovijim vanjskopolitičkim potezima hrvatske Vlade i njezinim prioritetima. Državni tajnik je prenio očekivanja Republike Hrvatske da će i buduća Vlada Srbije nastaviti put demokratske stabilnosti kao osnove za daljnje unapređenje uzajamnih odnosa. Veleposlaniku Simurdiću je prenesena ocjena da proces formiranja parlamentarne većine u Hrvatskom saboru i dogovor s predstavnicima srpske nacionalne zajednice predstavlja važan doprinos rješavanju konkretnih pitanja i uzajamnih međudržavnih odnosa. Biščević je prenio Simurdiću zabrinutost hrvatske Vlade zbog nedavnih incidenata u Vojvodini usmjerenih prema predstavnicima hrvatske manjine.



Priopćenja