U Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Washingtonu održan je prijem u čast hrvatskog izaslanstva

U Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Washingtonu jučer, 19. siječnja 2004. godine, održan je prijem u čast hrvatskog izaslanstva predvođenog predsjednikom Hrvatskog sabora Vladimirom Šeksom i ministrom vanjskih poslova Republike Hrvatske dr. Miomirom Žužulom.

Prijem za 150 hrvatskih iseljenika iz Washingtona i njegove okolice, u čast visokih hrvatskih dužnosnika priredio je veleposlanik Republike Hrvatske u Sjedinjenim Američkim Državama dr. Ivan Grdešić.

Susret hrvatskih iseljenika s Vladimirom Šeksom, dr. Miomirom Žužulom i njihovim suradnicima bio je, uz neposrednu i vrijednu razmjenu informacija i iskustava, prilika za podsjećanje na značajnu nagradu “King Legacy Award for Outstanding National and International Service” dodijeljenu ministru dr. Žužulu prije četiri godine, kada je bio veleposlanik Republike Hrvatske u Washingtonu. Ista je nagrada tada, 16. siječnja 2000. godine, bila dodijeljena i generalu Colinu Powellu, sadašnjem američkom državnom tajniku. Na taj im je način bilo izraženo priznanje za doprinos razumijevanju života i djela dr. Martina Luthera Kinga i njegovih poruka mira i pravde.

Večeras, 20. siječnja 2004. godine, predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks i ministar vanjskih poslova dr. Miomir Žužul će na poziv američkih kongresmena i senatora biti nazočni zajedničkoj sjednici američkog Kongresa i Senata na kojoj će predsjednik Sjedinjenih Američkih Država George W. Bush uputiti naciji svoju godišnju poslanicu – The State of the Union. Tijekom današnjeg dana Vladimir Šeks i dr. Miomir Žužul imali su niz radnih sastanaka i razgovora s američkim kongresmenima i senatorima.



Priopćenja