Državni tajnik za europske integracije Andrej Plenković primio je u srijedu, 11. svibnja 2011. godine državnog tajnika u Ministarstvu vanjskih poslova Kraljevine Norveške Erika Lahnsteina

Bilateralni su odnosi obostrano ocijenjeni kao vrlo dobri i prijateljski, s dinamičnom razmjenom posjeta najviših državnih dužnosnika

Državni tajnik Lahnstein dolazi u izaslanstvu norveškog kralja Haralda V. i kraljice Sonje, koji 12.-13. svibnja borave u državnom posjetu Republici Hrvatskoj.

Bilateralni su odnosi obostrano ocijenjeni kao vrlo dobri i prijateljski, s dinamičnom razmjenom posjeta najviših državnih dužnosnika. Održavanje dva značajna događaja tijekom predstojećeg državnog posjeta norveškog kraljevskog para Hrvatskoj, Hrvatsko-norveškog foruma izvrsnosti 12. svibnja kao i otvaranja iNavis centra u Šibeniku 13. svibnja pridonijeti će daljnjem jačanju gospodarske suradnje.

Državni tajnik Plenković izrazio je Norveškoj zahvalnost za izdašnu gospodarsku i humanitarnu pomoć Republici Hrvatskoj, kao i za razvojne projekte, razminiranje i potporu u pripremama za članstvo u NATO i Europskoj uniji.

Državni tajnik Plenković izvijestio je o aktualnom trenutku u pregovaračkom procesu Republike Hrvatske i Europske Unije, kao i o nastojanjima u cilju zatvaranja svih poglavlja i završetka pregovora do kraja mađarskog predsjedanja.

Norveška strana iskazala je punu potporu što skorijem završetku pregovora Hrvatske i Europske unije.



Priopćenja