U organizaciji Europa-Union Bayern, Podružnice Donja Bavarska i uz potporu Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Münchenu u nedjelju, 8. svibnja 2011. godine u dvorcu Fürstenstein održan je već tradicionalni deseti susret „Europa Gipfel“

U organizaciji Europa-Union Bayern, Podružnice Donja Bavarska i uz potporu Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Münchenu u nedjelju, 8. svibnja 2011. godine u dvorcu Fürstenstein održan je već tradicionalni deseti susret „Europa Gipfel“.

Uz nazočnost oko 350 gostiju svečani govor o ulasku Hrvatske u Europsku uniju održao je veleposlanik Republike Hrvatske u Saveznoj Republici Njemačkoj, dr. Miro Kovač. U pratnji veleposlanika Kovača bio je generalni konzul Republike Hrvatske u Bavarskoj, Vladimir Duvnjak sa suradnicima, a prigodne govore održali su i Vladimir Špidla, bivši češki premijer i povjerenik Europske komisije te Manfred Weber, zastupnik u Europskom parlamentu. Program su pratili brojni gosti i uzvanici iz političkog, diplomatskog, kulturnog i znanstvenog života Bavarske, Austrije i Češke.

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Münchenu koje vodi Romeo Draghiccio, organiziralo je turističku promociju Republike Hrvatske.

Vladimir Duvnjak
Generalni konzul


Ostale vijesti