Državni tajnik Hido Biščević održao predavanje i otvorio izložbu na Katoličkom sveučilištu u Leuvenu u Belgiji

Državni tajnik u Ministarstvu vanjskih poslova Hido Biščević održao je 10. studenoga 2004. na Katoličkom sveučilištu u Leuvenu u Belgiji predavanje «Integracija Republike Hrvatske u Europsku uniju i NATO: Nove perspektive za regiju».

Državni tajnik Biščević je nakon predavanja razgovarao s uzvanicima Sveučilišta i sa studentima političkih znanosti i europskih studija o integraciji Republike Hrvatske u Europsku uniju i NATO te o novim perspektivama za regiju. Biščevića je nazočnima predstavio državni tajnik Mark Eyskens, raniji premijer i ministar vanjskih poslova Kraljevine Belgije, ujedno počasni predsjednik Hrvatsko-belgijske gospodarske komore i Udruge za kulturnu suradnju.

Državni tajnik Biščević je u Sveučilišnoj knjižnici u Leuvenu otvorio i izložbu radova Stjepana Planića, jednog od najznačajnijih hrvatskih arhitekata dvadesetog stoljeća. Izložbu je organizirao Institut za povijest umjetnosti iz Zagreba i Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Kraljevini Belgiji, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, Ministarstva vanjskih poslova Republike Hrvatske i Grada Zagreba.



Priopćenja