Državni tajnik dr. sc. Davor Božinović primio je u posjet državnog tajnika MVP-a Republike Mađarske dr. Jenoa Fallera

Govoreći o hrvatskim prioritetnim vanjskopolitičkim ciljevima – ulasku u EU i NATO - državni tajnik Božinović izvijestio je sugovornika o trenutnoj situaciji, izrazivši uvjerenje da će Republika Hrvatska postati članica NATO-a u predviđenim rokovima te očekivanje da će pregovori s EU uskoro biti nastavljeni

Govoreći o hrvatskim prioritetnim vanjskopolitičkim ciljevima – ulasku u EU i NATO - državni tajnik Božinović izvijestio je sugovornika o trenutnoj situaciji, izrazivši uvjerenje da će Republika Hrvatska postati članica NATO-a u predviđenim rokovima te očekivanje da će pregovori s EU uskoro biti nastavljeni. Naglasio je odlučnost Hrvatske da nastavi sa započetim reformama koje se provode za dobrobit hrvatskih građana.

Državni tajnik Faller izrazio je razumijevanje za hrvatsku poziciju glede trenutne slovenske blokade ulaska Republike Hrvatske u NATO i EU. Naglasio je da Mađarska, kao zemlja čiji je interes što skoriji ulazak prijateljske zemlje kao što je Hrvatska u NATO i EU, sa zanimanjem prati situaciju.

Sugovornici su konstatirali postojanje izvrsnih odnosa između dviju prijateljskih zemalja, što potvrđuje i predstojeća zajednička sjednica vlada Mađarske i Hrvatske koja će se održati 26. ožujka 2009. godine.



Priopćenja