Državni tajnik dr. sc. Davor Božinović primio je u posjet državnog podtajnika za europske integracije u MVP Kraljevine Danske Kima Jorgensena

Zahvalivši na sveobuhvatnoj podršci koju Kraljevina Danska pruža Republici Hrvatskoj na putu prema Europskoj uniji i NATO-u, državni tajnik Božinović izvijestio je sugovornika o trenutnoj situaciji u pregovorima s EU i pristupanju Hrvatske Sjevernoatlantskom savezu

Zahvalivši na sveobuhvatnoj podršci koju Kraljevina Danska pruža Republici Hrvatskoj na putu prema Europskoj uniji i NATO-u, državni tajnik Božinović izvijestio je sugovornika o trenutnoj situaciji u pregovorima s EU i pristupanju Hrvatske Sjevernoatlantskom savezu.

Državni podtajnik Jorgensen izrazio je razumijevanje za hrvatsku zabrinutost po pitanju postojeće blokade od strane Slovenije.

Državni tajnik Božinović objasnio je hrvatsko stajalište prema kojem granični spor predstavlja bilateralno pitanje te kao takvo mora biti odvojeno od pristupnih pregovora s EU. Govoreći o iskustvima Danske, državni podtajnik Jorgensen naglasio je kako je i Danska imala otvorena granična pitanja sa svim svojim susjedima koja su riješena ili bilateralno ili na Međunarodnom sudu u Haagu, no koja su cijelo vrijeme bila odvojena od svih EU pitanja.



Priopćenja