Državni tajnik Bakota susreo se s državnim odvjetnikom Južne Australije Michaelom Atkinsonom

Državni tajnik u Ministarstvu vanjskih poslova Republike Hrvatske Gordan Bakota susreo se danas u hrvatskom Ministarstvu vanjskih poslova s državnim odvjetnikom Južne Australije Michaelom Atkinsonom

Atkinson je izvijestio državnog tajnika o gradanima Južne Australije hrvatskog podrijetla koji se vrlo uspješno bave lovom i uzgojem tuna, te rudarstvom.

Bakota je informirao sugovornika o stanju u Republici Hrvatskoj i u regiji. Dvojica sugovornika razgovarali su o obrascu za izdavanje australske vize, te o hrvatskoj poljoprivredi i infrastrukturi. Državni tajnik izvijestio je sugovornika o hrvatskoj kandidaturi za clanstvo u Europskoj uniji, te o namjeri kandidiranja Republike Hrvatske za nestalnu clanicu Vijeca Sigurnosti Ujedinjenih naroda 2008./2009. godine. Razgovaralo se i o suradnji Republike Hrvatske s Medunarodnim tribunalom u Haagu i o stanju manjina u Republici Hrvatskoj.

Bakota je Atkinsona informirao o reformama u hrvatskom pravosudnom sustavu, te pozvao australsku stranu na ulaganja u Republiku Hrvatsku, posebice u turizam, ribarstvo, energetski sektor i infrastrukturu.



Priopćenja