Državni tajnik Bakota sastao se u Münchenu s bavarskim ministrom Sinnerom

Državni tajnik u Ministarstvu vanjskih poslova Gordan Bakota se sastao u Münchenu s bavarskim ministrom za europska pitanja i regionalne odnose Slobodne Države Bavarske Eberhardom Sinnerom

Državni tajnik Bakota je u razgovoru s bavarskim ministrom Sinnerom naglasio važnost nastavka iznimno dobre suradnje Republike Hrvatske s Bavarskom, osobito u sklopu Hrvatsko-bavarske komisije koja je smjerokaz za sve ostale regionalne inicijative. Državni tajnik Bakota je ministru Sinneru prenio poziv ministrice europskih integracija mr. Kolinde Grabar Kitarović za posjet Republici Hrvatskoj što je sa zadovoljstvom prihvaćeno te će se posjet realizirati u ožujku 2005.

U Münchenu se od 30. studenoga (do 5. prosinca 2004.) održavaju Dani hrvatske kulture u organizaciji Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Bavarske državne kancelarije, u suradnji s Generalnim konzulatom Republike Hrvatske. Dani hrvatske kulture u Bavarskoj otvoreni su koncertom Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem Vjekoslava Šuteja, izložbom „Hrvatska kulturna dobra upisana u UNESCO-ov popis svjetske zaštićene baštine“ i smotrom suvremenog hrvatskog filma.



Priopćenja