Državni tajnik Andrej Plenković primio je veleposlanika Republike Austrije u Republici Hrvatskoj Jana Kickerta

U okviru približavanja Europskoj uniji, državni tajnik Plenković naglasio je kako će Hrvatska nastaviti provoditi reforme u pravosuđu, te poduzimati daljnje aktivnosti u borbi protiv korupcije

U okviru približavanja Europskoj uniji, državni tajnik Plenković naglasio je kako će Hrvatska nastaviti provoditi reforme u pravosuđu, te poduzimati daljnje aktivnosti u borbi protiv korupcije. Isto tako, Hrvatska je predana ispunjenju cilja da se pristupni pregovori za članstvo u Uniji dovrše do kraja tekuće godine. Veleposlanik Kickert ponovio je čvrstu potporu Republike Austrije hrvatskom članstvu.

Državni tajnik Plenković i veleposlanik Kickert razgovarali su i o značaju dunavske dimenzije i važnosti suradnje zemalja u okviru Strategije Europske unije za dunavsku regiju. Hrvatska i Austrija kontinuirano se zalažu za daljnji razvoj projekata u okviru dunavske regije, te u tom smislu imaju i mnogo zajedničkih područja interesa, poput zaštite okoliša, razminiranja, kulture, prometa, te u drugim projektima.



Priopćenja