Državni tajnik Andrej Plenković primio je državnog tajnika Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Kambodže i posebnog izaslanika predsjednika Vlade Kraljevine Kambodže Oucha Boritha

Riječ je o prvom posjetu visokog dužnosnika Kraljevine Kambodže Republici Hrvatskoj od uspostave diplomatskih odnosa 1996. godine

Riječ je o prvom posjetu visokog dužnosnika Kraljevine Kambodže Republici Hrvatskoj od uspostave diplomatskih odnosa 1996. godine.

Razgovaralo se o mogućnostima širenja suradnje između Republike Hrvatske i Kraljevine Kambodže putem političkih konzultacija te jačanjem gospodarskih odnosa.

S obzirom na ratnu prošlost i velik broj minskih polja u Kraljevini Kambodži, razmijenjena su iskustva u razminiranju s naglaskom na razvijenu tehnologiju mehaničkog čišćenja mina kojom raspolaže Hrvatska.

Državni tajnik Borith izvijestio je o aktualnom oružanom graničnom sukobu između Kambodže i Kraljevine Tajland i predstavio kandidaturu Kraljevine Kambodže za mjesto nestalne članice Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda za razdoblje 2013-2014. godine.

Državni tajnik Plenković izvijestio je o stajalištima Republike Hrvatske u vezi tema koje se odnose na Ujedinjene narode i Europsku uniju te suradnju sa zemljama jugoistočne Azije.



Priopćenja