Državni tajnik za europske integracije Andrej Plenković sastao se u četvrtak, 28. travnja 2011. godine, s državnom tajnicom za europske poslove Ministarstva vanjskih poslova Republike Mađarske Enikő Győri

U okviru redovitih konzultacija s Republikom Mađarskom kao predsjedavajućom Vijeća Europske unije, održan je treći susret s državnom tajnicom Győri u proteklih nekoliko mjeseci

U okviru redovitih konzultacija s Republikom Mađarskom kao predsjedavajućom Vijeća Europske unije, održan je treći susret s državnom tajnicom Győri u proteklih nekoliko mjeseci. Razgovaralo se o planovima za zatvaranje preostalih poglavlja u pristupnim pregovorima Republike Hrvatske i Europske unije, u cilju završetka procesa do kraja lipnja ove godine.

Državni tajnik Plenković izvijestio je o naporima koje Hrvatska poduzima u okviru poglavlja 23. Pravosuđe i temeljna prava, a vezano uz provedbu Plana aktivnosti za ispunjavanje mjera slijedom Privremenog izvješća Europske komisije. U kontekstu referenduma o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji, izvijestio je o nizu informativnih i komunikacijskih aktivnosti.

Državna tajnica Győri ponovila je punu političku podršku Mađarske završetku pristupnih pregovora Hrvatske s Europskom unijom. Izraženo je obostrano zadovoljstvo stanjem političkih i gospodarskih odnosa Hrvatske i Mađarske, te se razgovaralo o aktualnim europskim temama koje su na dnevnom redu mađarskog predsjedanja Europskom unijom.

Vezano uz Dunavsku konferenciju u Vukovaru, koja će se održati 29. travnja 2011. godine, istaknuto je kako će Konferencija biti prilika za dodatno senzibiliziranje hrvatske javnosti o važnosti Strategije Europske unije za dunavsku regiju i njezinoj ulozi u poboljšanju životnih uvjeta na podunavskom prostoru.



Priopćenja