Državni tajnik Andrej Plenković održao je sastanak s predstavnicima diplomatskog zbora akreditiranima u Republici Hrvatskoj

Državni tajnik Plenković izvijestio je predstavnike diplomatskog zbora o pripremama za predstojeći Croatia Summit koji će se šestu godinu zaredom održati u Dubrovniku, 8. i 9. srpnja, pod naslovom „Novo desetljeće za Jugoistočnu Europu - dovršetak tranzicije“

Državni tajnik Plenković izvijestio je predstavnike diplomatskog zbora o pripremama za predstojeći Croatia Summit koji će se šestu godinu zaredom održati u Dubrovniku, 8. i 9. srpnja, pod naslovom „Novo desetljeće za Jugoistočnu Europu - dovršetak tranzicije“.

Vlada Republike Hrvatske domaćin je ove međunarodne konferencije šefova država i vlada, visokih dužnosnika europskih i sjevernoameričkih zemalja, predstavnika međunarodnih organizacija, te veleposlanika akreditiranih u Republici Hrvatskoj.

Naglasak ovogodišnjeg Croatia Summita, koji služi kao platforma za dijalog između visokih dužnosnika i eksperata u cilju izgradnje prosperitetne budućnosti za regiju jugoistočne Europe, bit će stavljen na pitanja gospodarskog upravljanja i ulaganja, sigurnosne izazove povezane s društvenim i političkim promjenama na Mediteranu, te nastavak procesa proširenja Europske unije na države jugoistočne Europe.



Priopćenja