Državna tajnica mr. sc. Marija Pejčinović Burić sudjelovala je na konferenciji „Uloga Hrvatske u ujedinjenoj Europi“

Državna tajnica za europske integracije mr. sc. Marija Pejčinović Burić sudjelovala je na konferenciji „Uloga Hrvatske u ujedinjenoj Europi“, 27. rujna 2007. godine u Zagrebu

Konferencija se održala u kontekstu razvoja odnosa između Republike Hrvatske i Europske unije, a s ciljem što boljeg informiranja građana o različitim aspektima procesa europskih integracija. Osmišljena kao rasprava o doprinosu religija eurointegracijskim procesima te o izazovima i mogućnostima koje stoje pred Hrvatskom u ujedinjenoj Europi, konferencija je okupila eminentna imena iz religijskog, političkog, diplomatskog i gospodarskog života Hrvatske i Europe.

Otvarajući jednodnevnu konferenciju državna tajnica Pejčinović Burić u govoru je napomenula da je na putu reformi i izgradnje društva prosperiteta, znanja i tolerancije, važna podrška svih društvenih čimbenika. „Religijske zajednice, koje u samoj svojoj osnovi promiču vrijednosti zajedništva, poštenja i tolerancije, kao i ljudska prava uopće, važan su partner Vlade RH u ovom procesu. Upravo je stoga ova konferencija od posebnog značaja kao prigoda za razmjenu mišljenja koja će zasigurno pridonijeti boljem razumijevanju tema vezanih uz EU.“, kazala je državna tajnica Pejčinović Burić.

Konferencija je u svom prvom dijelu ponudila raspravu o doprinosu i ulozi Crkve i religija u eurointegracijskim procesima, a u drugom dijelu iznijeta su razmatranja na temu "Europske integracije - izazovi i mogućnosti".

Konferencija je održana pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske, Europske komisije i Hrvatskog ogranka Svjetske konferencije religija za mir.



Priopćenja