Državna tajnica mr. sc. Marija Pejčinović Burić primila je veleposlanika Ukrajine u Republici Hrvatskoj, Markijana Lubkivskog

Državna tajnica za europske integracije mr. sc. Marija Pejčinović Burić primila je u ponedjeljak, 2. travnja 2007. godine, veleposlanika Ukrajine u Republici Hrvatskoj, Markijana Lubkivskog

Državna tajnica Pejčinović Burić i veleposlanik Lubkivski potvrdili su vrlo dobre odnose dviju zemalja, bez otvorenih pitanja, što potvrđuju i brojni ostvareni posjeti na visokoj razini.

Sugovornici su se osvrnuli na boravak troje predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti Ukrajine koji su prikupljali iskustva iz pregovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji od 25 do 28. veljače 2007. godine u Hrvatskoj, a nastavno na poziv ministrice vanjskih poslova i europskih integracija Grabar-Kitarović. Državna tajnica Pejčinović Burić izrazila je zadovoljstvo tim posjetom, a veleposlanik Lubkivski je zahvalio na pozivu, te uspješno organiziranom posjetu.

Državna tajnica je iskazala uvjerenje u nastavak vrlo dobre bilateralne suradnje dviju zemalja, te potvrdila spremnost Republike Hrvatske na nastavkom političkih i konzularnih konzultacija dvaju ministarstava vanjskih poslova. U okviru multilateralne suradnje, zatražena je podrška za kandidaturu Republike Hrvatske za nestalnu članicu Vijeća sigurnosti u Ujedinjenim narodima 2008./2009. godine.



Priopćenja