Državna tajnica Metelko Zgombić i glavni tajnik Rogač na videokonferenciji državnih i glavnih tajnika EU-a

Državna tajnica za Europu Ministarstva vanjskih i europskih poslova Andreja Metelko Zgombić i glavni tajnik Sebastian Rogač sudjelovali su u petak, 27. studenoga 2020. godine, na videokonferenciji državnih i glavnih tajnika Europske unije....

Državna tajnica za Europu Ministarstva vanjskih i europskih poslova Andreja Metelko Zgombić i glavni tajnik Sebastian Rogač sudjelovali su u petak, 27. studenoga 2020. godine, na videokonferenciji državnih i glavnih tajnika Europske unije.

Glavne teme videokonferencije bile su prioriteti nadolazećeg portugalskog predsjedanja Vijećem EU-a predstavljeni od strane ministra vanjskih poslova Portugalske Republike Augustoa Santosa Silve, utjecaji COVID-19 pandemije na rad ministarstava vanjskih poslova u državama EU, razmjena informacija o primjeni načela jednakih mogućnosti  u ministarstvima vanjskih poslova kao i rasprava o aktualnim pitanjima upravljanja.

Sudionici su pozdravili najavljene prioritete portugalskog predsjedanja usredotočene na kontroliranje pandemije, gospodarski oporavak i rast, koji predstavljaju nastavak već započetog odgovora na izazove uzrokovane pandemijom.



Priopćenja