Državna tajnica Bianca Matković sastala se s veleposlanikom Kraljevine Švedske u Republici Hrvatskoj Fredrikom Vahlquistom

Na sastanku se razgovaralo o pristupnim pregovorima Republike Hrvatske za punopravno članstvo u Europskoj uniji

Na sastanku se razgovaralo o pristupnim pregovorima Republike Hrvatske za punopravno članstvo u Europskoj uniji. Pritom je državna tajnica Matković napomenula kako se, unatoč trenutnoj slovenskoj blokadi, unutarnje reforme provode prema predviđenom planu. Veleposlanik Vahlquist dao je punu potporu Hrvatskoj u nastavku provedbi svih potrebnih reformi, kako bi u planiranom roku pregovori za članstvo u EU mogli biti okončani.

Sugovornici su se dotakli i hrvatsko-slovenskog graničnog prijepora, a državna tajnica Matković ponovila je tom prigodom hrvatske stavove vezane uz tu problematiku, istaknuvši kako Hrvatska želi doći do rješenja koje je u skladu s normama međunarodnog prava i načelima koje je utvrdila sama Europska unija.

Također se razgovaralo i o pripremama za četvrti po redu “Croatia Summit” koji hrvatska Vlada ove godine organizira u suradnji s Vladom Kraljevine Švedske.



Priopćenja