Državni tajnik dr. sc. Davor Božinović sastao se s glavnim direktorom za europsku suradnju Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Nizozemske Ianom de JongomDržavni tajnik dr. sc. Davor Božinović sastao se s glavnim direktorom za europsku suradnju Minista

Glavni direktor de Jong ohrabrio je Hrvatsku na njenom putu prema Europskoj uniji

Glavni direktor de Jong ohrabrio je Hrvatsku na njenom putu prema Europskoj uniji, istaknuvši da Republiku Hrvatsku vidi kao prirodnu članicu Europske unije i model za ostale zemlje regije.

Izrazio je razumijevanje za hrvatske stavove oko potrebe odvajanja bilateralnih pitanja od pitanja pristupnih pregovora, napomenuvši da Nizozemska i Njemačka imaju neriješen granični spor od 14. stoljeća koji nije ometao njihovu suradnju unutar Europske unije.

Državni tajnik Božinović zahvalio je glavnom direktoru de Jongu na izdašnoj bilateralnoj pomoći koju Kraljevina Nizozemska pruža Republici Hrvatskoj, dok je glavni direktor de Jong čestitao Republici Hrvatskoj na današnjem ulasku u punopravno članstvo NATO-a.

Državni tajnik Božinović također je izrazio odlučnost hrvatskih institucija za provedbom preostalih unutarnjih reformi, pogotovo u području pravosuđa i tržišnog natjecanja.

Na sastanku je također bilo riječi o procesu informiranja građana o prednostima ulaska Hrvatske u Europsku uniju te o funkcioniranju državne uprave nakon što Republika Hrvatska postane članica Europske unije.



Priopćenja