Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Jakarti sudjelovalo je u kulturno-filmskom događanju pod nazivom Central European Art-House Cinema

U okviru kulturno-filmskog događanja pod nazivom Central European Art-House Cinema, Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Jakarti prikazalo je 7. lipnja 2012. godine film Nevija Marasovića „The Show must go on“.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Jakarti pokrenulo je početkom 2012. godine, zajedno s veleposlanstvima Mađarske, Bugarske, Rumunjske, Slovačke, Austrije i Srbije, kulturno-filmsko događanje pod nazivom CEAC - Central European Art-House Cinema. Pod CEAC inicijativom dogovoreno je da će svaka država jednom mjesečno prikazivati noviji film iz svoje države, s ciljem da se kinematografija i kultura središnje Europe približe stanovnicima Jakarte i Indonezije.

U suradnji s njemačkim kulturnim centrom u Jakarti „Goethe Institut“, prva projekcija održana je u veljači 2012. godine i tom prilikom prikazan je mađarski film, u ožujku je prikazan bugarski, u travnju rumunjski i u svibnju srpski, a u srpnju je na rasporedu austrijski film.

Hrvatski film prikazan je 7. lipnja 2012. godine, u mjesecu u kojem Republika Hrvatska obilježava Dan državnosti. U suradnji s Odjelom za kulturu Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Jakarti prikazalo je film Nevija Marasovića iz 2010. godine, pod nazivom „The Show must go on“. Projekciji filma prisustvovalo je stotinjak gledatelja, pripadnici diplomatskog zbora, predstavnici Ministarstva vanjskih poslova Republike Indonezije, predstavnici ASEAN-a, hrvatska zajednica u Jakarti i ostali zainteresirani gledatelji.

Privremena otpravnica poslova u Jakarti Martina Mihovilić zahvalila je prisutnima na dolasku, a posjetiteljima su prije projekcije filma podijeljeni sinopsis filma i turistički materijali o Republici Hrvatskoj.

VELEPOSLANSTVO REPUBLIKE HRVATSKE U REPUBLICI INDONEZIJI


Ostale vijesti