U Muzeju primijenjene umjetnosti „Iparművészeti Múzeum” u Budimpešti otvorena je u četvrtak, 16. lipnja 2011. godine, izložba neoklasicističkog porculana Muzeja Marton iz Zagreba u postavi kustosice Gabrielle Balla

U Muzeju primijenjene umjetnosti „Iparművészeti Múzeum” u Budimpešti otvorena je u četvrtak, 16. lipnja 2011. godine, izložba neoklasicističkog porculana Muzeja Marton iz Zagreba u postavi kustosice Gabrielle Balla.

Oko tri stotine uzvanika, među kojima je bio i Predsjednik Parlamenta RM Lászlo Köver sa suprugom, predstavnici Ureda Predsjednika Republike Hrvatske i Republike Mađarske, veleposlanici, diplomati, predstavnici mađarskih tijela i kulturnih institucija, članovi hrvatske manjinske zajednice i brojni mediji, pozdravili su direktor Muzeja Imre Takács i veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Mađarskoj Ivan Bandić. O izložbi su govorili kolekcionar Veljko Marton i rektor Liszt Ferenc akademije András Batta.

Izložba pod nazivom „Krhka harmonija“ održava se pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića i Predsjednika Republike Mađarske Pál Schmitta, uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Zagreba i Ministarstva nacionalnih resursa RM, a može se pogledati do 11. rujna 2011 godine.

Hrvatska pijanistica Ana Granik i mađarski gitarist Sándor Szilvágyi izveli su Rodrigov „Concerto de Aranjuez“ prije svečanog primanja za uzvanike. Ovo je jedan u nizu istaknutih kulturnih događaja u suorganizaciji Veleposlanstva RH u Budimpešti u vrijeme mađarskog predsjedanja Europskom unijom.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Budimpešti


Ostale vijesti