U prostorijama Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, 16. lipnja 2011. godine, osnovana je Udruga hrvatskih diplomata

U prostorijama Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, 16. lipnja 2011. godine, osnovana je Udruga hrvatskih diplomata koja na dobrovoljnoj osnovi okuplja aktivne i umirovljene diplomate, kao i one koji su u dijelu svoga radnog života obavljali diplomatske zadaće te su zainteresirani za razvoj i unapređenje diplomatske profesije, za zaštitu struke i čvrste profesionalne standarde i kriterije pri obavljanju diplomatskih poslova.

Na Osnivačkoj skupštini sudjelovalo je više od 80 diplomata koji su prihvatili predloženi statut Udruge i izabrali tijela koja će upravljati Udrugom u sljedeće dvije godine. Pristupnice je dostavilo i četrdesetak diplomata iz inozemstva koji su na taj način također iskazali interes za članstvo pa Udruga već broji oko 120 članova.

Za prvu predsjednicu je izabrana Nives Malenica, a Osnivačku skupštinu je u ime potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra vanjskih poslova i europskih integracija Gordana Jandrokovića pozdravio državni tajnik za europske integracije Andrej Plenković.

Samostalni odjel za odnose s javnošću

Ostale vijesti