U Poreču je gostovao poznati „Musikantenstadl“, zabavna emisija koja se emitira u najgledanijem terminu prvog programa njemačke, švicarske i austrijske televizije

U Poreču je gostovao poznati „Musikantenstadl“, zabavna emisija koja se emitira u najgledanijem terminu prvog programa njemačke, švicarske i austrijske televizije, a koju je samo u Njemačkoj pratilo više od pet milijuna gledatelja.

„Musikantenstadl“ nastupa na cjelokupnom njemačkom govornom području, a ovo je bio prvi nastup u Hrvatskoj. Koncept emisije je njegovanje tradicionalne njemačke glazbe, što je popraćeno velikom popularnošću među publikom u svih 30 godina od kada se „Musikantenstadl“ održava. Unazad 10-ak godina emisiju vodi moderator Andy Borg, Austrijanac s bavarskom adresom u blizini Passaua.

Prije koncerta u Poreču, Borg se sastao s generalnim konzulom Republike Hrvatske u Bavarskoj, Vladimirom Duvnjakom, u Olympiahalle u Münchenu. Andy Borg se zanimao za pojedinosti koje bi mu mogle koristiti za njegov predstojeći nastup u Poreču, te je izrazio zadovoljstvo da će moći gostovati u jednoj turističkoj sredini koja je izrazito popularna među njemačkim turistima, a ujedno je i zemljopisno vrlo blizu Bavarskoj i južnoj Njemačkoj.

Vladimir Duvnjak

generalni konzul


Ostale vijesti