U nedjelju, 15. svibnja 2011. godine, veleposlanik Republike Hrvatske u Lisabonu, mr. sc. Željko Vukosav boravio je u posjetu turistički najrazvijenoj portugalskoj pokrajini Algarve

U nedjelju, 15. svibnja 2011. godine, veleposlanik Republike Hrvatske u Lisabonu, mr. sc. Željko Vukosav boravio je u posjetu turistički najrazvijenoj portugalskoj pokrajini Algarve, na krajnjem jugu Portugala, gdje je zajedno sa prof. dr. sc. Ruijem Soaresom, predsjdnikom Međunarodnog paremiološkog društva, otvorio izložbu slika hrvatske slikarice Doris Gašpartić, rodom iz Pule.

Autorica izložbe već 15 godina živi i djeluje u portugalskome gradu Lagosu. Njezina izložba crteža, pod nazivom "Jazz", čije je otvaranje upriličeno u gradu Taviri, posvećena je poznatim jazz-ličnostima kao što su John Coltrane, Charles Mingus, Chet Baker, Sonny Sttit, Billie Holiday i drugima, od tzv. 'Cool Era'-e jazz-a, od 50-tih godina prošlog stoljeća, pa sve do 70-tih, ere velikih jazz big-bandova. Na otvaranju izložbe je kao poseban gost svirao jedan od najpoznatijih portugalskih i europskih jazz glazbenika Zé Eduardo. Veleposlanik Vukosav se ovom prigodom susreo i sa pripadnicima hrvatske zajednice koji žive u pokrajini Algarve.

mr. sc. Željko Vukasov
Veleposlanik


Ostale vijesti