Obavijest o primjeni Memoranduma o suglasnosti između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Kanade o mobilnosti mladih od 10. svibnja 2011.

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija koristi priliku obavijestiti kako Memorandum o suglasnosti između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Kanade o mobilnosti mladih počinje s primjenom od danas, 10. svibnja 2011. godine.

Prilikom službenog posjeta kanadskog premijera Stephena Harpera Hrvatskoj i susreta s predsjednicom Vlade Jadrankom Kosor, 7. svibnja 2010. godine, na premijerskoj je razini potpisan Memorandum o suglasnosti između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Kanade o mobilnosti mladih kojim se olakšava hrvatskim i kanadskim državljanima od 18 do 35 godina dobivanje privremene radne dozvole s kojom mogu putovati i raditi u Kanadi, odnosno Hrvatskoj, do godinu dana. Ovim Memorandumom se državljanima dviju zemalja koji ispunjavaju propisane uvjete omogućuje da, uz stjecanje obrazovanja ili radnog iskustva u Kanadi/Hrvatskoj, dožive drugu kulturu, obiđu i u potpunosti upoznaju novu zemlju te steknu novo životno iskustvo. Uz Republiku Hrvatsku, Kanada sličan program ima s 29 zemalja i teritorija diljem svijeta.

Detaljnije informacije o programu dostupne su na web stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija kao i na stranici kanadskog ministarstva vanjskih poslova i međunarodne trgovine na adresi: http://www.canadainternational.gc.ca/croatia-croatie/experience_canada_experience/international_experience_canada-experience_internationale_canada.aspx?lang=eng

Ostale vijesti