U povodu Dana Europe u ponedjeljak, 9. svibnja 2011. godine, u Budimpešti je gostovalo Narodno sveučilište Dubrava s predstavom Dječjeg kazališta Dubrava „Oh kako je lijepa Panama“

U povodu Dana Europe u ponedjeljak, 9. svibnja 2011. godine, u Budimpešti je gostovalo Narodno sveučilište Dubrava s predstavom Dječjeg kazališta Dubrava „Oh kako je lijepa Panama“.

Predstava je nastala po istoimenoj Janoschevoj slikovnici iz 1978. godine, koja je nagrađena kao najbolja dječja knjiga u Njemačkoj. Radi se o piscu i ilustratoru poljskog podrijetla čije su knjige prevedene na mnoštvo jezika, a on je dobitnik brojnih nagrada. Predstava je realizirana u suradnji s austrijskom kazališnom scenom, režiju potpisuje Marius Schiener.

Predstava je održana u Domu za kulturu XIII. okruga, a pogledalo ju je stotinjak djece iz mađarskih škola i Hrvatske škole u Budimpešti.

Prije predstave veleposlanik Ivan Bandić primio je izaslanstvo Narodnog Sveučilišta Dubrava na čelu s ravnateljem Ivicom Rubićem, ravnateljicu Hrvatske škole Anicu Petreš i predstavnika mađarskog domaćina. Dogovorena je buduća suradnja na projektima dječjih predstava.

Mario Dragun
Glasnogovornik


Ostale vijesti