Veleposlanstvo RH u Budimpešti posjetio je glavni gradonačelnik Budimpešte István Tarlós

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Budimpešti posjetio je u četvrtak, 24. veljače 2011. godine glavni gradonačelnik Budimpešte István Tarlós. Na razgovoru s veleposlanikom Ivanom Bandićem bio je nazočan i György Csóti, savjetnik za vanjsku politiku Predsjednika Republike, predsjednik Društva mađarsko-hrvatskog prijateljstva.

S gradonačelnikom se razgovaralo o budućem proširivanju suradnje Budimpešte i Zagreba, naime planira se sporazumu o suradnji između dva glavna grada dodati poseban aneks o suradnji na području korištenja fondova Europske unije. U tu svrhu će stručnjaci iz gradske uprave Budimpešte posjetiti Zagreb kako bi prenijeli svoja iskustva s tog područja.

Gradonačelniku Tarlósu predstavljena su hrvatski kulturni projekti koji će se u Budimpešti realizirati još tijekom mađarskog predsjedanja Europskom unijom, a zamoljena je njegova podrška. u njihovoj realizaciji. Također gradonačelnik je zamoljen za brzu provedbu postupka odabiru adekvatne lokacije za postavljanje spomenika Miroslavu Krleži u Budimpešti.


Mario Dragun
Glasnogovornik



Ostale vijesti