Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković sastao se u ponedjeljak, 16. svibnja 2011. godine, u Rimu, na marginama ministarske konferencije Ujedinjenih naroda, sa zamjenikom predsjednika Vlade i ministrom va

Sugovornici su potvrdili vrlo dobre i prijateljske odnose između dviju zemalja koji su bez otvorenih pitanja

Sugovornici su potvrdili vrlo dobre i prijateljske odnose između dviju zemalja koji su bez otvorenih pitanja. Naglašeno je pritom kako bilateralni odnosi imaju obećavajuću budućnost, posebice kroz zajedničku mediteransku orijentaciju.

Ministar Jandroković upoznao je svog malteškog kolegu Borga s aktivnostima hrvatske Vlade u ispunjavanju mjerila potrebnih za zatvaranje preostalh pregovaračkih poglavlja, te izrazio uvjerenje u dovršetak pregovora do kraja lipnja ove godine. Uputio je pritom zahvalu Malti na trajnoj potpori u europskom integracijskom procesu, kao i razmjeni iskustava na tom području.

Ministar Borg rekao je kako će Malta i dalje snažno podupirati što skoriji dovršetak hrvatskog pregovaračkog procesa te ulazak Hrvatske u punopravno članstvo Europske unije. Pritom je naglasio kako će njegova zemlja biti jedna od prvih koje će ratificirati Ugovor o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji.

Na kraju sastanka ministar Jandroković pozvao je ministra Borga na ovogodišnji Croatia Summit koji će se tijekom srpnja održati u Dubrovniku.



Priopćenja