Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković sastao se u ponedjeljak, 18. travnja 2011. godine, u Bruxellesu, sa zastupnikom u Europskom parlamentu Ivom Vajglom.

Ministar Jandroković zahvalio se zastupniku Vajglu na podršci što skorijem članstvu Republike Hrvatske u Europskoj uniji, koju je višekratno iskazao, kako osobno, tako i u ime svoje političke skupine unutar Europskog parlamenta

Ministar Jandroković zahvalio se zastupniku Vajglu na podršci što skorijem članstvu Republike Hrvatske u Europskoj uniji, koju je višekratno iskazao, kako osobno, tako i u ime svoje političke skupine unutar Europskog parlamenta.

Izvijestio je sugovornika o aktivnostima koje Vlada Republike Hrvatske poduzima u završnoj fazi pregovora u ispunjavanju mjerila iz Poglavlja 23-Pravosuđe i temeljna prava, te naglasio kako je cilj Republike Hrvatske kvalitetnim ispunjavanjem mjerila potvrditi svoj kredibilitet i punu spremnost za punopravno članstvo u Europskoj uniji.

Ministar Jandroković predstavio je aktivnosti koje je Vlada Republike Hrvatske već poduzela ili uskoro planira poduzeti u sklopu Komunikacijske strategije za informiranje hrvatskih građana o Europskoj uniji, a zastupnik Vajgl osvrnuo se pritom na iskustva slovenske strane iz komunikacijske kampanje.

Razgovaralo se i o presudama Haaškog suda pri čemu je ministar Jandroković izvijestio o stavovima hrvatskog državnog vodstva i o aktivnostima koje će se poduzimati na pravnom pobijanju teza o udruženom zločinačkom pothvatu.

Zastupnik Ivo Vajgl rekao je kako dobro zna što hrvatskim građanima znači Domovinski rat, istaknuvši mudre državničke reakcije hrvatskog državnog vodstva.



Priopćenja