Državni tajnik za politička pitanja Mario Nobilo primio je u ponedjeljak 18. travnja 2011. godine, izaslanstvo Odbora za vanjsku politiku i obranu i Odbora za europske poslove i nadzor europskih fondova Narodnog sobranja Republike Bugarske

Državni tajnik Nobilo je s predstavnicima bugarskog parlamenta razgovarao o bilateralnim odnosima Republike Hrvatske i Republike Bugarske

Državni tajnik Nobilo je s predstavnicima bugarskog parlamenta razgovarao o bilateralnim odnosima Republike Hrvatske i Republike Bugarske. Izvijestio je o dinamici hrvatskih pristupnih pregovora za članstvo u Europskoj uniji i planovima za njihovo skoro okončanje.

Zahvalio se na pomoći Bugarske u vezi prenošenja iskustava od važnosti za Republiku Hrvatsku u procesu pregovora, s posebnim naglaskom na bugarskim iskustvima u korištenju strukturnih i kohezijskih fondova Unije. Izrazio je i nadu u daljnje jačanje političkih i gospodarskih odnosa dviju zemalja.

U razgovoru su predstavljena stajališta Republike Hrvatske o stanju u regiji pri čemu je istaknuto značenje nastavka procesa proširenja Europske unije i NATO-a za stabilnost i sigurnost u jugoistočnoj Europi.

Predsjednik Odbora za vanjske poslove i obranu Dobroslav Dimitrov i predsjednica Odbora za europske poslove i nadzor europskih fondova Monika Panayotova, voditelji parlamentarnog izaslanstva Bugarske, istaknuli su odličnu suradnju Hrvatske i Bugarske te obećali daljnju bugarsku potporu Hrvatskoj na njenom putu u Europsku uniju, posebice u kontekstu ratifikacije Ugovora o pristupanju.



Priopćenja