Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković primio je u utorak, 12. travnja 2011. godine, u nastupni posjet Kasparsa Ozolinša, veleposlanika Republike Latvije u Republici Hrvatskoj, sa sjedištem u Pragu

Sugovornici su bilateralne odnose ocijenili vrlo dobrima, prijateljskima i bez otvorenih pitanja

Sugovornici su bilateralne odnose ocijenili vrlo dobrima, prijateljskima i bez otvorenih pitanja. Složili su se kako postoji prostor za daljnji napredak odnosa te posebno izrazili želju za jačanjem gospodarske suradnje.

Ministar Jandroković upoznao je veleposlanika Ozolinša s trenutnim stanjem pristupnih pregovora Republike Hrvatske s Europskom unijom te planovima za njihov završetak do kraja mađarskog predsjedanja Europskom unijom u lipnju ove godine. Posebno ga je pritom izvijestio o aktivnostima koje poduzima Vlada Republike Hrvatske kako bi ispunila sva mjerila i uspješno zatvorila poglavlje 23 – Pravosuđe i temeljna prava.

Zahvalio se i na sveukupnoj potpori i stručnoj pomoći koju je Republika Latvija pružala Republici Hrvatskoj tijekom ispunjavanja vanjskopolitičkih ciljeva od stjecanja nezavisnosti, a posebno tijekom aktualnog procesa pregovora s Europskom unijom. Iskazao je i interes za latvijska iskustva stečena tijekom prvih godina članstva u Uniji.



Priopćenja